Menu Sluiten

Nieuws

Seniorenkoffie en winterwerkavond afgelast

7 oktober 2020

Vanwege het besmettingsgevaar zijn de seniorenkoffie van 8 oktober en de winterwerkavond van 20 oktober afgelast.

Update: winterwerkavond 20 oktober Godsbeelden afgelast

4 oktober 2020

Update: vanwege het toegenomen aantal besmettingen met het coronavirus is deze avond afgelast. Via de website informeren we u over nieuwe data.

Hiermee nodigen we u uit om de Winterwerkavond op 20 oktober aanstaande te bezoeken. We denken dat het onderwerp u zal aanspreken. De titel luidt: Godsbeelden in de theologie en in de (middeleeuwse) kunst. Wat stellen mensen zich voor bij de naam God? Hoe was dat voor mensen (heel) vroeger? Kunnen we zonder? Zijn er verschillen tussen katholieken en protestanten? Vroeger en nu? Twee theologen: Nico Schreurs en Derk Blom belichten de achtergronden. Twee kenners van de middeleeuwse kunst: Koos en Trix Willemse, laten voorbeelden zien uit hun enorme collectie.

Helaas, veel is anders in deze Coronatijd. De plaats van samenkomst is de r.-k kerk in Malden, Kerkplein. Deze kerk is zo groot dat we makkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden. U moet melden als u voornemens bent om te komen. Aanmelden doet u via het emailadres oecumenisch.winterwerk@gmail.com Er mogen dertig personen toegelaten worden. Dus krijgen dertig mensen per email het bericht dat ze welkom zijn. U kunt de website van de Protestantse Gemeente Heumen of die van de Parochie Heilige Drie-eenheid Nijmegen raadplegen, voor het allerlaatste nieuws.

Door “Corona” zullen we ook geen koffiepauze kunnen houden. We starten om 20.00 uur en sluiten tegen 21.30. De kerk is zoals gezegd, groot. Het is dus kostbaar om die ruimte te verwarmen. Daarom doen we een beroep op de bezoekers: De toegang is gratis, maar als u het kunt missen, houdt u dan rekening met de extra kosten.

We hopen dat u zich aanmeldt. We bieden een heel aantrekkelijk programma in een veilige omgeving.

De Commissie Oecumenisch Winterwerk, Jan van der Spiegel.

Bekijk hier het complete programma van het winterwerk

Heumen luidt de klok voor vluchtelingenkinderen

2 oktober 2020

Op dinsdagmorgen 29 september om 9.30 luidde de kerkklok van de Joriskerk. Op deze dag werd de petitie #500kinderen overhandigd aan de woordvoerders asiel & migratie van de Tweede Kamer. 500 is het aantal minderjarige asielzoekers dat Nederland op zou moeten nemen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dat vinden meer dan 100.000 ondertekenaars van de petitie #500kinderen (www.500kinderen.nl). 

De petitie werd overhandigd door 12 organisaties, waaronder VluchtelingenWerk, Defence for Children, Stichting Vluchteling en Kerk in Actie, aan de woordvoerders asiel & migratie van de Tweede Kamer. Deze petitie wordt gesteund door 173 gemeenten en 5 provincies, net als vele kerken, artsen, wetenschappers, (oud)politici van alle kleuren, prominenten, de groep voormalig onderduikkinderen en vele mensenrechten- en noodhulporganisaties.

Meer informatie: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/kerken-luiden-noodklok-voor-vluchtelingenkinderen-griekenland/

Terugblik intrede ds. Kroesbergen in foto’s

2 oktober 2020

De foto’s zijn allen gemaakt door Johanneke Kroesbergen-Kamps:

Ds. Kroesbergen aan onze gemeente verbonden

27 september 2020

Op 27 september is dominee Hermen Kroesbergen verbonden als predikant aan de Protestantse Gemeente Heumen. Dit gebeurde in een speciale viering, die vanwege de ruimte, gehouden werd in de RK Georgiuskerk.

De nieuwe predikant van Heumen werd bevestigd in zijn ambt door ds. Derk Blom uit Cuijk, die de afgelopen periode als waarnemend predikant optrad. Kroesbergen volgt ds. Derk Jan Deunk op, die in april met pensioen ging. Hiervoor was Kroesbergen gemeentepredikant in Oudenhoorn (Voorne-Putten). Vervolgens was hij voor Kerk in Actie in Zambia en daarna actief in Zuid-Afrika. Zijn vrouw Johanneke is godsdienstwetenschapper en vanuit Nederland verbonden aan de universiteit van Pretoria.

Anderszinnig
Na de bevestiging deed Kroesbergen intrede over het thema ‘Anderszinnig’. Mensen die naar de kerk gaan zijn inmiddels flink in de minderheid, en daarmee anders in het zoeken naar zingeving.

Welkom
De kinderen maakten tijdens de viering een grote bos bloemen. Hermen en Johanneke kregen ook een bloemstuk van de gemeente mee naar huis. Tineke Lodders, voorzitter van de kerkenraad, heette de nieuwe dominee officieel welkom in de gemeente. Ook bedankte ze ds. Blom en de beroepingscommissie voor het gedane werk. Daarna was er gelegenheid om op gepaste afstand kennis te maken met de nieuwe dominee van Heumen.

De viering is terug te kijken via de terugluisteren pagina.