Menu Sluiten

Nieuws

Dodenherdenking in Mook en Nederasselt

29 april 2023

Aanstaande donderdag, 4 mei, vindt de nationale dodenherdenking plaats.
Om 19.00 uur begint de dienst in de rooms-katholieke kerk in Mook, waaraan namens onze gemeente ds. Hermen Kroesbergen en Wim Buijzert deelnemen. De herdenking wordt daarna voortgezet op de militaire begraafplaats aan de Groesbeekseweg.

Om 18.30 uur (anders dan eerder vermeldt!) begint de dienst in de rooms-katholieke kerk van Nederasselt. Hieraan werken namens onze gemeente ds. Peter van den Berg en enkele leden van de cantorij mee. Deze herdenking wordt voortgezet bij het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt

Paaschallenge Goed Plan

16 april 2023

Op Goede vrijdag was er voor de jongeren van onze gemeente een Paaschallenge georganiseerd. De jongeren werden ontvangen aan een mooi gedekte tafel net zoals bij “het laatste avondmaal”. Samen genoten we van brood en wijn (lees: druivensap).
Het eten werd afgewisseld met opdrachten. Zo moesten we het schilderij “het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci uitbeelden, in gesprek gaan met elkaar, puzzels oplossen etc.
We hadden een hele gezellige avond samen.

Liesbeth Lourens

Maria-vespers in de Protestantse kerk van Groesbeek

16 april 2023

Op zondagmiddag 7 mei om 16.00 uur zingt het Gregoriaans Koor Dukenburg in de Protestantse Kerk van Groesbeek de gregoriaanse Mariavespers.

Het koor, bestaande uit 11 zangers, staat al sinds zijn oprichting in 1968 onder leiding van Stan Hollaardt. Het GKD is verbonden aan de Ontmoetingskerk in Dukenburg en in deze kerk verzorgt het koor maandelijks tijdens de dienst op zondag de gregoriaanse gezangen.

Naast het verzorgen van de gregoriaanse gezangen tijdens diensten in de Ontmoetingskerk heeft het koor zich in de afgelopen jaren ook laten horen in het Radboudziekenhuis, Kalorama, Dekkerswald en Joachim en Anna. Maar ook buiten Nijmegen. Daarnaast verzorgt het koor desgevraagd ook de gregoriaanse zang bij uitvaartdiensten, niet alleen in de Ontmoetingskerk maar ook elders. Dit geldt ook voor het zingen van vesperdiensten. De Mariavespers is een nieuwe loot aan de stam van het repertoire van het koor.

Graag nodigen wij U uit om de vespers, die al eeuwen het domein is van monniken in kloosters en abdijen, mee te beleven. Na afloop van de Mariavespers is er gelegenheid om koffie of thee te drinken in de serre van de kerk.

Gezamenlijke kerkdienst Heumen en Groesbeek

12 april 2023

Op zondag 7 mei is er om 10.00 uur weer de gezamenlijke kerkdienst van Heumen en Groesbeek, dit keer in de St Joriskerk te Heumen.

De evangelielezing die centraal staat in deze viering is Johannes 14, waar Jezus tegen zijn volgelingen zegt: in het huis van mijn Vader zijn veel kamers. Volgens de theoloog Sytze de Vries gaat het hier niet over een kamer in de hemel, maar wordt met het huis van de Vader de tempel van levende stenen bedoeld waarin de Geest van God kan wonen. Of zoals lied 971 het zegt: ‘God wil alhier met ons verkeren, hier wordt een huis Hem bereid. Maar niet met steen en hout alleen is ’t werk gedaan. ’t Zal om onszelve gaan.’

In de viering willen we ons laten inspireren door de vele kamers in het huis van God dat wij samen vormen. We willen u vragen om iets mee te brengen naar de viering uit uw geloofskamer: een voorwerp, een lied, een foto, een tekst, een gebed,…. Een ‘voorwerp’ dat iets vertelt over wat u raakt in het geloof. Wat u moed geeft of troost of inspiratie. We hebben twee gemeenteleden gevraagd om in het begin van de dienst iets te vertellen over hun ‘geloofsvoorwerp’. Na de preek krijgt iedereen de gelegenheid om met zijn buurvrouw of buurman in de kerk iets te delen over het eigen voorwerp. En mocht de tijd daarvoor tekort zijn, kan het gesprek vanzelfsprekend voortgezet worden tijdens de koffie!

Zo hopen we er samen een mooie en inspirerende viering van te maken.

ds. Hermen Kroesbergen en da. Janneke Ruijs

Paaswake zaterdag om 22.00 uur

6 april 2023

Op donderdag 6 april om 19.30 uur begint de Paascyclus. We proeven en delen samen de Maaltijd van de Heer.
  Vrijdag 7 april maken we vanaf 15.00 uur een rondgang langs de kruiswegstaties in de Heemtuin in Malden, waarbij parochianen en gemeenteleden ons voorgaan in meditaties.
  Zaterdag 8 april begint de Paasnachtviering om 22.00 uur! Halverwege wordt de nieuwe Paaskaars ontstoken.
   Paasmorgen 9 april zingt de cantorij: ‘Jij, als geuren hang jij om mij heen,’ over hoe Jezus als opgestane op een andere manier bij ons aanwezig is. Neem ook een potje kruiden mee naar de kerk die ochtend, zodat we samen kunnen ruiken en genieten hoe goed de Heer is!