Menu Sluiten

Nieuws

Kom helpen poetsen! (26 augustus)

9 juli 2023

In september starten we weer met een nieuw seizoen. Wat is er mooier dan te beginnen in een frisse, schone kerk.

Kom helpen op zaterdag 26 augustus tussen 9.00 uur en 12.00 uur om de kerk weer te laten blinken.

Ramen lappen, orgel in de was, kroonluchter poetsen, stof zuigen, matten kloppen. Ook in de kerktuin is er werk te doen.

Komt allen: voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

Graag even opgeven via de mail:

wimberendijk@gmail.com

Wim Berendijk

Boekbespreking ‘De revolutie van Pelle’

9 juli 2023

Op maandag 21 augustus om 20.00 uur is de volgende boekbespreking bij Luuk de Blois in Malden. Leest u deze zomer ook een keer mee? Het volgende boek is ‘De revolutie van Pelle’ van Connie Braam, waarin deze anti-Apartheidsactiviste onderzoekt hoe ook haar moeder en grootmoeder al streden tegen armoede, uitbuiting, racisme en oorlogsgeweld.

Meer informatie: predikant@pknheumen.nl

Gespreksgroep voor twintigers/dertigers

9 juli 2023

Sinds 25 november vorig jaar zijn we nu vijf keer bij elkaar geweest met de gespreksgroep twintigers/begin dertigers. De groep is steeds zo’n zes tot acht personen groot. We hebben het gehad over de betekenis van verschillende kerkelijke feesten en thema’s zoals burn-out. Op 29 juli is de volgende bijeenkomst gepland. Het thema is dan hoe geloof kracht kan bieden in moeilijke tijden. We beginnen weer om 19.00 uur met een maaltijd. Geef het door!

Hermen Kroesbergen

Meer informatie: predikant@pknheumen.nl

Rondleiding voedseltuin

9 juli 2023

Op donderdag 27 juli vanaf 10.30 uur is er een rondleiding door de Voedseltuin in Groesbeek. Tijdens de oogstdienst afgelopen jaar in Groesbeek hebben we hiervoor gecollecteerd en ze willen ons de tuin graag laten zien! Vorig jaar is de Voedseltuin gestart als aanvulling op de Voedselbank. Op een perceel van zo’n 2000 vierkante meter wordt groente geteeld die door de Voedselbank wordt verspreid in Groesbeek en Malden. Als je mee wilt gaan, is het fijn als je je opgeeft bij de predikant (predikant@pknheumen.nl). En als je vervoer nodig hebt is dat te regelen.

Koek en cake na de gezamenlijke dienst met Groesbeek

9 mei 2023

Op 7 mei jongstleden hadden we een mooie dienst waar dominees Janneke Ruijs en Hermen ons vertelden dat er in de kamers van het huis van God plek is voor iedereen. Ondertussen werd er in de Terp hard gewerkt om koek en cake te versieren zodat het koffie drinken een feestelijk tintje had. Bij het koffie drinken was er dus een kleurig cakeje of een zakje koekjes om mee naar huis nemen. Maar dit alles was niet vrijblijvend…. Al dit lekkers was tegen een vrijwillige bijdrage voor de voedselbank.

De kinderen hebben 161.40 euro opgehaald (inmiddels overgemaakt naar de Voedselbank Groesbeek en omstreken)! Wij hopen dat u genoten heeft van de koek. En dat er vele pakken koek gekocht kunnen worden door de voedselbank met het geld wat opgehaald is.

Jacobien